Sudi-sudikanlah Untuk MengKlick Banner Di Bawah Ni... Thank You...

Monday, 27 June 2016

Berzakat Membawa Berkat... Jom Berzakat..

Bulan Ramadhan semakin melabuhkan tirai..

Lebih kurang seminggu lagi kita akn masuk ke bulan Syawal dan merayakan Eidul Fitri..

Siapa2 yg masih belum menunaikan zakat fitrah tu, pergilah bayar, jgn tunggu sampai terlupa nanti..

Memang pun waktu paling afdhal bayar zakat fitrah ni sebelum solat sunat eidul fitri, tapi untuk mengelakkan terlupa ataupun kelam kabut dipagi raya nanti, aku pilih untuk bayar awal dlm bulan Ramadhan...

Bagi aku yang tinggal kat Selangor ni, kadar yang ditetapkan tahun ni ialah RM7.00 seorang...
Buat masa ni, aku hanya bayar utk aku sorang je lah, sebab still single lagi kan... hehe

InsyaAllah, semoga nanti bertambah lah beberapa keping resit lagi di masa2 mendatang... doa2kanlah ye..

5 comments:

  1. Assalamualaikum.

    Datang ziarah dan follow skali.follower ke-54.
    Alhamdulillah..saya pun dh bayar zakat semalam.sama la kita stay selangor.
    mmg stay selangor or keje selangor or asal negeri lain?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. belom bayar lagii.. tunggu sabtu ni lerr :)

    ReplyDelete
  4. nampak macam tak lama dah tu?
    haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...