Sudi-sudikanlah Untuk MengKlick Banner Di Bawah Ni... Thank You...

Tuesday, 21 June 2016

Senarai Lengkap Movie Cerita Lakonan Stephen Chow...

Aku ni mmg peminat tegar cerita2 lakonan Stephen Chow ataupun Chow Sing Chi..

Actually, aku ni mmg peminat filem2 Hong Kong, especially cerita2 kelakar...

Movie2 Stephen Chow ni aku ada simpan koleksi dia daripada tahun 80an sampai yang terbaru, total ada lebih kurang 50Gb..

Apa yg best dgn mamat ni, kalau dia buat lawak, muka dia muka seposen je mcm takde perasaan...

Pastu, heroin yg berlakon sekali dgn dia mesti cun2...

Antara pelakon yg selalu berlakon dgn dia ialah Ng Man Tat...


List movies dia:

1-Final Justice -1988

2-Faithfully Yours -1988
3-Dragon Fight -1989
4-Thunder Cops II -1989
5-Just Heroes-1989
6-Love Is Love -1990
7-My Hero -1990
8-Lung Fung Restaurant -1990
9-The Unmatchable Match -1990
10-Curry and Pepper -1990
11-Sleazy Dizzy -1990
12-Look Out, Officer! -1990
13-All for the Winner -1990
14-When Fortune Smiles -1990
15-Triad Story -1990
16-Legend of the Dragon -1990
17-God of Gamblers II -1991
18-The Top Bet -1991
19-Fist of Fury 1991 -1991
20-Fight Back to School -1991
21-God of Gamblers III: Back to Shanghai -1991
22-The Magnificent Scoundrels -1991
23-The Banquet -1991
24-Crazy Safari -1991
25-Tricky Brains -1991
26-Fist of Fury 1991 II -1992
27-All's Well, Ends Well -1992
28-Fight Back to School II -1992
29-Justice, My Foot! -1992
30-Royal Tramp -1992
31-Royal Tramp II -1992
32-King of Beggars -1992
33-Fight Back to School III -1993
34-My Hero 2 -1993
35-Flirting Scholar -1993
36-The Mad Monk -1993
37-Love on Delivery -1994
38-Hail the Judge -1994
39-From Beijing with Love -1994
40-A Chinese Odyssey Part One: Pandora's Box -1994
41-A Chinese Odyssey Part Two: Cinderella -1994
42-Out of the Dark -1995
43-Sixty Million Dollar Man -1995
44-Forbidden City Cop -1996
45-The God of Cookery -1996
46-All's Well, Ends Well 1997 -1997
47-Lawyer Lawyer -1997
48-The Lucky Guy -1998
49-King of Comedy -1999
50-Gorgeous -1999
51-The Tricky Master -1999
52-Shaolin Soccer -2001
53-Kung Fu Hustle -2004
54-CJ7 -2008

7 comments:

  1. ada simpan semua koleksimovie dia??pehh banyaknyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada.. yg awal2 tu tak berapa best.. cerita serious.. yg lepas2 tu best, banyak citer lawak..

      Delete
  2. Pergh....siap simpan lagi..btw zety pun minat jugak tgok cita stephen chow dulu2

    ReplyDelete
  3. 52,53,dgn 54 tu paling fav la. Kalau keluar dkt tv memang tak tukar cerita lain dah. yg lain tak pernah tgok kot takpun pernah tgok tpi tak hbis. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. try tengok yg lain gak especially yg fight back to school..mesti gelak sampai nangis nye.. hehe

      Delete
  4. husband saya memang minat pelakon nie.. saya pula, depends pada cerita dia.. ada yang ok saya tengok..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...