Sudi-sudikanlah Untuk MengKlick Banner Di Bawah Ni... Thank You...

Wednesday, 15 June 2016

Kena Lempang Dengan Orang Melatah..

Dulu aku pernah kerja kilang jadi Engineer..

Jaga production line..

Kat production line tu ada sorang leader ni dikatakan kuat sangat melatah...

Aku memula tak amik port sangat lah, sebab meja aku kat office depan, kengkadang je aku akn masuk production kalau ada apa2 masalah..

So, alkisah nye lah Leader sorang yg dikatakan kuat melatah ni..

Ada yg kata pernah kena lempang dgn dia masa melatah lah, boss pernah kena carut dgn dia masa melatah lah...

Aku pun try lah saja2 panggil Leader ni, konon2 ada quality problem lah... 

Bila dia sampai je lebih kurang setengah meter jarak dpd aku, terus aku tepuk tangan aku kuat2 sekali...

Secara tiba2 jer Leader tu terkejut dan tangan dia hinggap kat muka aku ni... KUAT GILERRRR... PEDIH... SAKIT... MALU...

Leader tu melatah sambil lempang muka aku kuat giler..

Bergegar kepala aku...

Lepas tu jer, Leader tu terus mintak maaf kat aku berkali2... "Mintak maaf ye boss, mintak maaf ye boss, saya tak sengaja, sorry, sorry"...

Aku pun terus pegang pipi yg kena lempang tadi tu, tersengih2 tahan malu, pusing, terus balik kat office aku...

Dalam hati, padan muka aku, org cakap tak percaya... hahaha
Sari Yanti ni sekadar gambar hiasan jer... takde kena mengena dgn citer di atas.. hehe

6 comments:

  1. Hahahaaa lepas tu kacaw lagi atau dah serik? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. serik dah lah... tak sanggup lagi kena camtu... bergegar kepala...huhuhu

      Delete
  2. omg hahahahahahahhaha. lpastu dia ckp apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. berkali2 asyik dia mintak maaf jer... padahal bukan salah dia pun.. saya yg gatal2 gi terkejutkan dia...

      Delete
  3. lain kali kacau dia masa tengah pegang kapak.baru dramatik.boleh masuk paper metro muka depan.

    ReplyDelete
  4. Hahahaha.. Sabar jellah...
    Kesian awak kena lempang..
    Tapikan, orang melatah nie jangan main2 tau.. kadang2 boleh membahayakan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...